האיחוד החקלאי

האיחוד החקלאי

האיחוד החקלאי היא תנועת התיישבות א-פוליטית המאגדת יישובים חקלאיים. של המעמד הבינוני

התנועה הייתה אחת התנועות המיישבות בארץ ישראל ובמסגרתה הוקמו יישובים רבים מאז שנות ה-20 של המאה ה-20.

כיום, פועלת התנועה לקידומם והמשך פיתוחם של יישובים רבים

להמשך

כתובת האתר: https://ihaklai.org.il

תפוחי אדמה, צנוניות, עגבניות שרי וגם בטטות. השטחים החקלאיים בעוטף עזה מספקים כ-50% אחוז מסך הדרישה הקלורית השנתית של אוכלוסיית ישראל. קבוצת מחקר מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב בחנה את השפעת המלחמה על ייצור המזון באזור זה וזיהתה 16 גידולים שהייצור שלהם בישראל פגיע במיוחד. 

הארכה לדרישת ועדת הכספים. בנוסח שהביא האוצר, ההארכה הייתה אמורה לחול עד תום חודש אפריל בלבד. עוד סוכם כי במידה וימצא בבדיקת האוצר כי יש להרחיב את הפיצויים לאזורים מסוימים נוכח החרפת הלחימה בצפון, יובאו התיקונים לאישור הוועדה, וכי באוצר יערכו בחינה לעניין ענפים שונים שעלה כי אינם מקבלים מענה במסגרת המתווה הנוכחי. אירגוני העסקים ביקרו את האוצר: "רולטה, אולם אירועים לא, מסעדה לא, תיירות כן"

יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני: "מברך על הסכמת האוצר להאריך את המתווה לבקשתנו, מנגד במגוון ענפים יש בעיות ויש לתת לכך מענה"

אתמול, 17/06/24, התכנסה ועדת המנכ״לים שהוקמה מכח החלטת ממשלה 1752 לעניין קביעת מכסת עובדים זרים, בה קבענו לראשונה כי מכסת העובדים הזרים לחקלאות תעמוד בשנה הקרובה על 70,000.

בהתאמה, הודיע היום שר החקלאות ח״כ אבי דיכטר על ביטול מודל הקיצוץ בחלוקת היתרים לעו״ז כפי שהיה נהוג במשרד עד כה.

המדיניות החדשה שקבע השר היא - שכל חקלאי יעסיק עובדים זרים לפי כמה שהוא יכול, רוצה וצריך.

לצד מוקד השירות ופניות הציבור, משרד החקלאות מספק בימים אלה מעטפת סיוע ומימוש זכויות עבור חקלאים ביישובי קו העימות בצפון בנושאי פיצויים ומסלולי פיצוי, סיוע במילוי טפסים לרשות המסים ועוד.

בשבוע הקצר שהיה עסקנו בנושאים הבאים: ועדה לעובדים זרים, "מה שטוב באירופה טוב לישראל", מתן אישור חריג להעסקה של עובדים פלסטינים, ניוד הקצאת מכסות מים, פגישה עם מנכ"ל משרד החקלאות, הגדלת היקף השיווק העגבניות מייצור מקומי, חוק המים, "חקלאות בצל המלחמה", הפיצויים במסלולים "הוורודים", וסיור השדולה החקלאית במושבים שצמודים לגדר הגבול עם לבנון.

אחרי שנה וחצי של היעדרות, בחג שבועות הקרוב, החלב האורגני חוזר לחנויות ולרשתות השיווק. יורם קלגרד וטלי ברנר מומחים בתחום החלב האורגני מסבירים מה קרה לחלב האורגני!

יורם קלגרד, ממקימי הרפת האורגנית בקיבוץ הרדוף, רפתן עתיר ניסיון, חבר בארגון לחקלאות אורגנית ,טוב השדה,  מלווה מקצועי של רפת גרוס וגבינות הגולן בפרויקט החלב האורגני. יורם ביחד עם טלי ברנר, רכזת תחום תעשייה ועיבוד מזון בארגון לחקלאות אורגנית, מספרים לנו שהחלב האורגני חוזר בשעה טובה למדפים אחרי שנה וחצי של היעדרות!

החלב האורגני חוזר למדפים אחרי שנה וחצי ללא חלב פרה אורגני. משמעות של מוצר אורגני מתבטאת לא רק במוצר הסופי אלא בכל הדרך והתהליך שהמוצר עבר עד שהגיע למדף: מגידול המזון עבור הפרות, הטיפול התרופתי בהן ועד תהליך עיבוד המוצרים. זה הזמן להכיר מקרוב את הרפת האורגנית לרגל חג השבועות במתקרב ומה ההבדלים בין החלב האורגני לקונבנציונלי.

האיחוד החקלאי

דרך מנחם בגין 74 , תל אביב
תל אביב, 67215
טל: 03-5620621, פקס: 03-5622353
ליצירת קשר בדוא״ל

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.